Čokoládové bezlepkové brownies je velice lahodná čokoládová buchta věrně napodobující opravdové brownies. Příprava je lehká.
Na brownies potřebujeme:
- 200 g másla
- 200 g čokolády na vaření
- 200 g bezlepkové mouky
- 300 g cukru
- 5 vajec
- kypřící prášek do pečiva
V malém hrnečku pozvolna rozpustíme máslo a čokoládu. Vyšleháme celá vejce a cukr. Šleháme asi 3 minuty. Nasypeme mouku a kypřící prášek. Na brownies používám mouku Schär nebo Dovesfarm. U Doves Farm samokypřící vynecháme kypřící prášek do pečiva.
Lehce promícháme a přilijeme rozpuštěné máslo s čokoládou. Máslo s čokoládou nesmí být horké, jinak nám „vyšumí“ kypřící prášek a s nadýchanou buchtou je konec. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 35 – 40 minut.
Recept je na velký plech. Pro menší formu použijte poloviční množství.